Kirjoittaja Aihe: Minkälainen on hyvä ajoreitti?  (Luettu 1404 kertaa)

Katri Pekkala

 • Tulokas
 • *
 • Viestejä: 1
Minkälainen on hyvä ajoreitti?
« : 08.05.17 - klo:19:57 »
Olen Paljakan (Kainuu) matkailukeskuksen yleisen kehittämishankkeen vetäjä. Hankkeessa yhtenä tavoitteena on saada matkailualueen erilaiset maastoreitit kuntoon. Alueella ei ole (vielä) koirasafariyrittäjää, mutta ajattelimme, että ehkä joku päivä vielä saamme jonkun innostumaan. Tätä ajatellen suunnittelemme myös mahdollisia reittejä valjakoille. Olisin kiitollinen ajatuksistanne hyvien reittien rakentamiseksi: Maasto, ylläpidon vaatimukset eli sudenkuopat, johon ei-valjakkoihmiset näissä asioissa yleensä putoaa, lenkkien pituus matkailijoita ajatellen (päivä-/muutaman tunnin tuotteet) jne. Mitä olette mieltä ns. yhteiskäyttö-/monitoimireiteistä. Mitkä kaikki talvikulkijat sopivat samalle uralle, mitkä eivät missään nimessä? Jos tämä ei ole oikea paikka näille kysymyksille, osaatko neuvoa kenen puoleen minun kannattaisi kääntyä?

Sini Honkanen

 • Tulokas
 • *
 • Viestejä: 2
Vs: Minkälainen on hyvä ajoreitti?
« Vastaus #1 : 12.05.17 - klo:15:36 »
Toivottavasti safaria työkseen ajava väkikin huomaa tämän ja kommentoi, samoin Lieksan seudulla on noista yhteiskäyttöreiteistä kokemusta ymmärtääkseni pidemmältä ajalta.

Turisti- ja harrastajareiteille voi olla hieman erilaiset vaatimukset, harrastaja kuitenkin hallitsee valjakkonsa ja reen ohjaamisen keskimäärin paremmin kuin ensimmäistä kertaa jalaksilla oleva turisti. Jyrkät mäet ja mutkat ovat valjakoille aina hankalia riippumatta kuka jalaksilla seisoo ja reitin pitäisi olla riittävän leveä. Talvella ura lanattu riittävän kovaksi jotteivat koirat (tai kuski) uppoa urasta läpi. 20 tai 40 km taitaa olla aika perusmatkat puolen päivän tai kokopäivän safarille, lähtöpaikka tietenkin sellainen että sinne saa turvallisesti valjakot kiinni ja uralle.

Jollain muulla olisi tästä varmasti paljon enemmän sanottavaa ja kokemusta :)

Sini

juha hyvönen

 • Seniori
 • ****
 • Viestejä: 315
Vs: Minkälainen on hyvä ajoreitti?
« Vastaus #2 : 12.05.17 - klo:16:37 »
Hei Katri
Laita yhteysetot niin voin auttaa asiassa info@racinghusky.com
Meillä on Lieksassa runsaasti koiravaljakkoreittejä niin safariasiakkaille kuin retkeilijöillekkin noin 200 km + jääreitit Pielisellä.

Meillä oli taannoin reitistöprojekti jossa osa karhunpolun vaellusreiteistä kunnostettiin koiravaljakkoreiteiksi talvikäyttöön ja
moottorikelkkareiteistä merkattiin paikoin yhteiskäyttöreittejä kaikille ulkoilijoille.

Periaatteessa safarireitit alkaa 10 km reiteistä ja yleensä maksimissaa noin 40 km päiväreittejä käytetään asiakkaiden kanssa ajettaessa.

Myös paljakassa olevaan koiravaljakkoyrittäjään kannattaa olla yhteyksissä.
www.naturepoint.fi


Terveisin Juha Hyvönen
Carelian Eastpoint RY Lieksa

Mona Niiranen

 • Tulokas
 • *
 • Viestejä: 1
Vs: Minkälainen on hyvä ajoreitti?
« Vastaus #3 : 19.05.17 - klo:15:46 »
Etelässä asuvana harrastajana heittäisin ilmoille myös toiveen siitä, että saisi majoittua koirien kanssa ja käyttää koiravaljakkoreitistöä :) Tässä on kahtena talvena tullut huomattua, että vähissä on paikat, joissa on toimivat valjakkoreitit ja mahdollisuus majoittaa koirat muuallekkin kuin autoon tai pihalle reissuketjuihin.