Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
27.08.14 - klo:22:13

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Etusivu Ohjeet Kirjaudu Rekisteröidy
Haku:     Tarkempi haku
+  SHS Forum
|-+  SIPERIANHUSKY
| |-+  Yleinen keskustelu (Valvojat: Kari Tolkkila, Montén Saana)
| | |-+  Miten suden tassun jälki eroaa koiran jäljestä?
« edellinen seuraava »
Sivuja: [1] Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Miten suden tassun jälki eroaa koiran jäljestä?  (Luettu 6277 kertaa)
Anna-Mari Sillanpää
Täysjäsen
***
Viestejä: 109


Sällit Nemo ja Roki


WWW
« : 31.03.10 - klo:20:03 »

Kuulo puheen mukaan meidänkin nurkilla on nyt susia pyörinyt, joten nyt ihan uteliaisuuttani aloin metsälenkillä tutkailla jälkiä...  Pyörittää silmiään Suden ja koiran jäljethän ovat hyvin saman näköisiä, mutta onkos kellään "konkarilla" oikein kunnon tietoa jälkien eroista? Tai esim. kuvaa jossa olis vierekkäin suden ja ison koiran jälki, tms.  Ihan vaan mielenkiinnosta...  Hymyilee
tallennettu
Jarmo Kontkanen
Konkari
*****
Viestejä: 1968


« Vastaus #1 : 31.03.10 - klo:21:34 »

Suden ja koiran jälki ei kaikissa tapauksissa eroa ollenkaan.

Tilannetta vaikeuttaa vielä se, että suojailmalla jälki suurenee sulaessaan jopa muutamassa tunnissa ja päivän pari vanha jälki voi olla aikalailla suurempi kuin jäljen syntyessä. Onneksi kaikilla koirilla, isoillakaan ei ole sämän tyyppinen tassu kuin Sudella. Toisaalta monella taas on, esim.  isoilla huskeilla voi olla hyvinkin susimainen jälki.

Toinen seikka mikä vaikeuttaa arviointia (siis pelkän jäljen perusteella) on se, että sama susi tai sama koira voi juättää hyvinkin eri kokoisia jälkiä sen mukaan miten levittää varpaita astuessaan.

Yleensä petoyhdysmiehet pyrkivät varmentamaan jäljen jättäjän seuraamalla jälkiä pidemmältä matkalta ja tekee sitten päätelmät kokonaishavaintojen mukaan, ei yksittäisen tassun painalluksen.

Yksi sudelle hyvin tyypillinen piirre on etutassun suurempi koko takatassuun verrattuna. Googlaamalla löytää kuvia, mutta kosa esille tullleista kuvista opn kuitenkin selkeitä koiran jälkiä, osa jopa ilveksen, joten ihanh kaikkea ei nettikään kerro 100 prosentin varmuudella.

Eli tuollaista.
tallennettu
Mikko Kääriäinen
Seniori
****
Viestejä: 344« Vastaus #2 : 31.03.10 - klo:21:56 »

tästä hyvänä esimerkkinä on että meidän nurkilla kulkee ilves ja kun olin metsässä isäni kanssa joka ei asu täällä niin sanoi että katso onkohan toi suden jälki. jälki oli alle vuoro kauden vanha. olin edellis päivänä kävellyt saman reitin ja silloin jälkeä ei ollut. pakkasta oli noin 15 astetta joten sulamis jäljestä ei ollut kysymys. en ole varmuudella koskaan nähnyt suden jälkeä joten on vaikea sanoa mutta ilves jättää noin 10 cm. jonka voi melko helposti suteen sotkea ja tietenkin toisin päin.

miksi itse pidän näkemääni ilveksenä johtuu kesän näkö havainnosta jolloin näin ilveksen samoilla paikoilla kuin talven jäljet.

mikko
tallennettu

Se olet sinä, joka teet virheen, koska et ole valmentanut koiraasi tekemään sitä, mitä sinä käsket sen tehdä.  - George Attla -
Ari Argillander
Täysjäsen
***
Viestejä: 139« Vastaus #3 : 31.03.10 - klo:22:35 »

käy kattomassa foorumin susijuttuja ensimäisessä ketjussa näet kuvan suden jäljestä Iskee silmää
tallennettu
Jori Heinonen
Täysjäsen
***
Viestejä: 224« Vastaus #4 : 01.04.10 - klo:01:20 »

käbis, ilveksen jäljenhän nyt vielä erottaa koiraeläimen jäljestä kun siinä ei ole kynnen jättämää painaumaa..
tallennettu

Friends turn to foes, like virgins turn to hoes.
poksanen
Vieras
« Vastaus #5 : 02.04.10 - klo:08:54 »

 suden jäljessä näkyy enemmän kynnen jäljet ja ne ovat paljon suuremmat kuin koiran ja sudet kävelevät usein talvisin toistensa jälkiä pitkin jos huomaat vain yhden suden jäljet niin siitä onkin voinut mennä 5 sutta Hymyilee
tallennettu
Sivuja: [1] Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC Validi XHTML 1.0! Validi CSS!