Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
28.08.14 - klo:14:22

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Etusivu Ohjeet Kirjaudu Rekisteröidy
Haku:     Tarkempi haku
+  SHS Forum
|-+  SIPERIANHUSKY
| |-+  Yleinen keskustelu (Valvojat: Kari Tolkkila, Montén Saana)
| | |-+  laukka, ravi, peitsaus
« edellinen seuraava »
Sivuja: 1 [2] 3 Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: laukka, ravi, peitsaus  (Luettu 5778 kertaa)
Kuurametsän
Seniori
****
Viestejä: 301


Joonas Männikkö


WWW
« Vastaus #15 : 26.01.10 - klo:15:18 »

Voi tosiaan olla, että peitsaustakin on monenlaista. Itsellä kokemusta kahdesta koirasta, jotka ovat yrittäneet joskus peitsata. Toinen oli malamuutti, toinen sippe.

Molempien kohdalta pystyi toteamaan helposti, että se oli koiralle erittäin kuluttava ja epätaloudellinen liikkumismuoto. Se, että miksi ne sitä kuitenkin välillä yrittivät on minulle arvoitus.

Toiselta sain kitkettyä ominaisuuden pois ja siitä tulikin aivan kelvollinen rekikoira, vaikka jaksamisen kanssa sillä aina oli eniten vaikeuksia senhetkisestä valjakosta, mutta opettaminen oikeaan raviin ja kevyeen laukkaan paransivat tilannetta. Kumpikaan koira ei pystynyt koskaan pitämään myöskään liinaa kireällä peitsatessaan.
tallennettu

~ What you get is what you give ~
juha hyvönen
Seniori
****
Viestejä: 311


« Vastaus #16 : 26.01.10 - klo:17:32 »

hei

kun videon jälkeen tulevaa kuvaa klikkaa hiiren oikealla napilla ja zoomaa
huomaa hyvin kuinka oikea elujalka on melkein vasemman takajalan takana,
siksi kuvasta kirjoitin.

Peitaava koira ei ole mikään ihanne ja aiheuttaa rytminvaihdon takia
hankaluutta vierustoverille.
oman kokemukseni mukan hyvärakenteisella koiralla peitsus pikemmin säästää koiran voimia,
tietysti meillä kyseessä on pitkänmatkan safariajoon tottuneet koirat ja lenkeillä viivytään keskimäärin 5 - 6 tuntia.

Kuvan kyseinen koira on 9 v johtajakoirani jonka paras piirre on erittäin nopea jolkottava ravi
ja koira sippaa tuskin koskaan.

muta sepä se

Terveisin Juha
tallennettu
Tiina Nyrhinen
Toimitus
Jäsen
*
Viestejä: 95


Kulta


« Vastaus #17 : 27.01.10 - klo:14:01 »

Tuli tässä vielä mieleen että kaikki koirat joiden olen nähnyt peitsaavan ovat olleet kytkettyinä kulkevia, siis joko hihnalla taluttajaan tai liinoilla valjakkoon, ja tässä tapauksessa koiran on sovitettava vauhtinsa ja askellajinsa muun porukan mukaan. Mutta jos katsoo vapaana liikkuvia koiria, niin voisin veikata ettei yksikään terve koira liiku peitsaten vapaana ollessaan. Jo tästä voi päätellä ettei peitsaus ole kovin luonnollinen askellaji koiralle  Iskee silmää
tallennettu

Huskies are like potato chips, you can´t have JUST ONE!
powerline
Seniori
****
Viestejä: 360


« Vastaus #18 : 27.01.10 - klo:14:41 »

Katso: http://www.joeredington.org/photos.html
Ruskea johtajauros Tritt oli 2000-luvun maailman paras alaskanhusky kilpailumatkoilla 30-50 km. Ja se oli loistava periyttäjä.
Kuvien valjakolla on ONAC:n rataennätys kun vertaillaan puhtaita huskyvaljakoita. Eikä sitä ennätystä tulla koskaan lyömään.
Johtopäätös: Tritt oli erittäin terve koira, joka asui vapaana juoksutustarhassamme vuorokaudet ympäri. Ja peitsasi aina ravatessaan !
Matti
tallennettu
Sini Ampuja
Tulokas
*
Viestejä: 2


« Vastaus #19 : 28.01.10 - klo:19:14 »

mitenkä saa koiran opetettua pois peitsauksesta eli tässä tapauksessa lisättyä vauhtia?
tallennettu
Ninna Simonen
Jäsen
**
Viestejä: 62WWW
« Vastaus #20 : 30.01.10 - klo:18:43 »

Miulla kolmesta malamuutista kaksi peitsaa. Toinen uroksista peitsaa ltodella paljon ja olen huomannut, että menee peitsaten nopeamin kuin ravilla. Yksinään kun tämä uros vetää rekeä, niin se laukkaa, peitsaa ja ravaa, mutta kun vieressä on kaveri (joka on hidas ) niin koira ei voi laukata joten menee alkulenkin peitsaamalla ja loppumatkan, kun on jo hieman väsyneempi, niin ravaa. Toinen uroksista sitten, joka joutuu miltei aina vetämään yksinään (kaksi muuta ei jaksa sen vauhdissa ) laukkaa miltei koko matkan ja vasta kun vauhti hieman rupeaa hyytymään, niin peitsaa. harvoin ravaa. Narttu menee aina laukalla tai ravilla. Noilla tietty sitä vauhtia on hankala miun säädellä muuta kuin hitaammalle jarrujen kanssa. Muuten menevät oman jaksamisensa mukaan.

Olin joskus vuosia sitten Kuusisen Eilan luennolla ja jos oikein muistan, niin Eila kertoi, että peitsaaminen jotenkin vaikuttaa selän lihaksiin erilailla (huonolla tavalla) kuin ravi ja voi aiheuttaa vaivoja selkärankaan ja siksi sitä pitäisi välttää.

Tuolla ALMAn puolella tästä kanssa on nyt ollut keskustelua ja siellä jokunen on kertonut, että heillä koirilla peitsaus on ravin ja kävelyn välillä, jolloin se on hitaampaa kuin ravaus. Meillä se tosiaan on ravin ja laukan välillä ja oikein yllätyin kun viimeksi katselin, et kuin vauhdilla tuo toinen uros menee kun se peitsaa. Ravi on sit semmoista jolkottelua Hymyilee leveästi
tallennettu

Hauenkuonon X-mass Blixem "Nuki"
Hauenkuonon Deals with Duty "Nanook"
Min-Pel Media Madness "Panda"
Starkingdom Carol "Ada"

http://nukimuutti.nettisivu.org/
Soile Santanen
Täysjäsen
***
Viestejä: 150


« Vastaus #21 : 30.01.10 - klo:23:48 »

Meillä yksi koira peitsaa valjakossa lähes koko ajan ja lisäsi se vetää vinossa. Juttelimme yhden kiropraktikon kanssa siitä ja hän sanoi peitsauksen johtuvan vasemman ja oikean aivopuoliskon eriytymättömyydestä. Lisäksi Inni, joka on 5 cm ylikorkea ja ylipitkä narttu, peitsaa kun käymme talutuslenkillä. Olen ajatellut sen johtuvan liian hitaasta vauhdista ja siitä, että sen luonnollinen askellus vaaatisi enemmän tilaa kuin mitä se saa, kun taapertaa mun kanssa. Jos juoksen, silloin se ei peitsaa.
tallennettu

"Minkä kesä kastelee, sen Dry Vodka kuivaa." Lampaansyöjät, Veikko Huovinen
Valtteri Turkka
Täysjäsen
***
Viestejä: 159


Kusipuron ReKiVa


« Vastaus #22 : 31.01.10 - klo:01:33 »

 En voinut vastustaa kiusausta ja vetää tätä juoksutyyliasiaa poikkitieteellisen verrannollisesti suoraan ihmisiin ja tukeutua siinäkin loppupäätelmään, että vaikka vain pomppisi muiden mukana mutta jos silti on nopea ja kestävä niin ei liene ongelmaa olekaan....? 

 Michael Johnson (takakeno vipeltäjä: 200m ja 400m suvereeni hallitsija pitkään), Usain Bolt (nykyinen, tosin 100m ja 200m), Pitkällä matkalla aika hassusti on mennyt Gebreselassie (2x olympiakulta ja 4x maailmanmestari) ja naisten puolella suomalainen Annemari Sandell erityisen hassusti (Suomen mestari)...

  Jos koiran suorituksessa on vikaa niin kannattaa kääntyä ammattilaisten puoleen, jos koiran suorituksessa ei ole vikaa niin missä on vika?  Virnistää

PS Jos haluaa samajalka edellä laukkaavia samankokoisia koiria niin kannattaa kloonata =)
tallennettu
jpb
Vieras
« Vastaus #23 : 31.01.10 - klo:20:02 »

oli tänään safarilla eurooppalainen eläinlääkäri ja alkoi kahvitauolla selittämään yhdestä koirasta että sillä on ongelmia kun se peitsaa.pidin kohtuuttoman huonolla englanninkielen taidollani melkein minuutin pituisen selvityksen aiheesta ja kuinka ollakkaan hänen käsityksensä asiasta muuttui samantien. jos koira peitsaa ja suorittaa hyvin sille asetetun tehtävän eli rekikoiran ollessa kyseessä pitää koko matkan vetoliinan tiukalla ja se aiheuttaa ongelmia koiran omistajalla niin siihen auttaa kun omistaja käy kymmenkunta kertaa psykologin juttusilla.
jos taas liina ei ole tiukalla niin silloin voi koiralla ongelmia olla muunmuassa toisessa tai molemmissa aivolohkoissa ja siihenkin on hyvä lääke. minusta on aivan sama millä askeltyylillä koira menee jos se tekee työnsä hyvin niin tuskin sillä isompia ongelmia on, juoskoon vaikka kuten jonssoni kahdella jalalla takakenossa. niinpä en myöskään usko että peitsaaminen koiralle ongelmia aiheuttaa kun tänään tuo 14 vuotias peitsari juoksi vielä 30 km ja viime talvena viiden päivän safarilla 380 km eikä sitä ole tarvinnut koskaan sen elämän aikana käskeä pitämään liinaa tiukalla
tallennettu
Soile Santanen
Täysjäsen
***
Viestejä: 150


« Vastaus #24 : 31.01.10 - klo:23:37 »

Sitä sanotaan tilannetajuksi, kun ymmärtää olla eräoppaan kanssa samaa mieltä erämaassa, kun on ensin arvostellu valjakon koirana. Tuskin omistajan psykiatrikäynnit korjaa koiran aivoja. Jostakin se peitsaus johtuu. Toisia syy kiinnostaa, toisia ei. Kumma juttu, kun kaikki vetokoirat eivät peitsaa.
tallennettu

"Minkä kesä kastelee, sen Dry Vodka kuivaa." Lampaansyöjät, Veikko Huovinen
Maria Heinola
Seniori
****
Viestejä: 414WWW
« Vastaus #25 : 01.02.10 - klo:00:30 »

Kiintoisaa! Juoksutyyleistä tuli mieleen pitkänmatkanjuoksija Paula Radcliffe - Hukka näyttää ihan samalta kun pää heiluu hervottoman näköisesti... Pyörittää silmiään
Mulla olleet peitsaavat koirat ovat olleet selästään jumissa. Kun jumit oli hoidettu, peitsaus loppui. Näin parin peitsaavan koiran syvällä kokemuksella... Rakenteeltaan olivat hyvin erilaiset, mutta koirista näki että kumpikin yritti säästellä selkäänsä.
tallennettu
jpb
Vieras
« Vastaus #26 : 01.02.10 - klo:10:44 »

ei psykiatriakäyntien ole tarkoitus koiran aivoja korjatakkaan vaan omistajan. kun ajetaan pitkiä matkoja ja koira peitsaa 30km:n tuntivauhdissa liina tiukalla ei sitä voi mielestäni pitää ongelmana vaan se on ominaisuus. minulla kiinnostaa kaikki mistä mikäkin johtuu mutta en tuhraa aikaani sellaiseen mikä ei ole ongelma
tallennettu
Anna Rajasilta
Jäsen
**
Viestejä: 70


yayenon.com


WWW
« Vastaus #27 : 01.02.10 - klo:11:06 »

Jos koira peitsaa kannattaa kokeilla painella koiran selkää voimakkaasti kämmenellä, jos koira istuu tai väistää käden alta kannattaa tutkituttaa selkä tarkemmin. Vetokoirilla yleensä on niin korkea työmoraali, että vetävät kuitenkin vaikka sattuu ja usein malamuutit ja siperianhuskyt näyttävät kipua vasta kun kivut ovat todella kovat.
tallennettu
Soile Santanen
Täysjäsen
***
Viestejä: 150


« Vastaus #28 : 01.02.10 - klo:22:00 »

En mä tuolle aivopuoliskojutulle löydä ainakaan googlesta mitään todistetta. Kyseessä olikin vain ihmisiin erikoistunut kiropraktikko. Hevosille peitsaus opetetaan juuri nopeuden takia, Jenkkilässä pidetään peitsauskisoja. Jos hevonen peitsaa itsestään, se kuulemma johtuu useimmiten ratsastajasta, esim. huono satula tai sitten on jäykkyyttä tai vikaa nivelissä. Useimmiten koirilla peitsauksen oletetaan johtuvan rakenteesta tai jumittuneista lihaksista  tai väsymyksestä. Peitsaus on ilmeisesti yleisesti ottaen pitkäjalkaisten tapa liikkua, siten välttää kompastumasta omiin koipiinsa. Koko elämänsä peitsaava koira on saattanut vain tottua siihen tapaan.
tallennettu

"Minkä kesä kastelee, sen Dry Vodka kuivaa." Lampaansyöjät, Veikko Huovinen
Anu Parikka
Jäsen
**
Viestejä: 52WWW
« Vastaus #29 : 03.02.10 - klo:14:28 »

En lueskellut edes ihan kaikkia kommentteja....
Oon käyttänyt nyt yhtä koiraani fysioterapiassa missä selvisi että koiran takapään lihakset oli lukossa/ jumissa ja nikamalukkoja. Löytyi paljon käyttämättömiä lihaksia ja jotain sellaista. Kyseisellä koiralla on mahtava työ moraali mutta on petsannut koko ajan kun se on miulla ollut eikä lähtenyt raville ollenkaan. Ensimmäisen fyssarissarissa käynnin jälkeen jo löytyi ravi lenkille ja toisen kerran jälkeen ravi alkoi näkyä treeneissä. Meille fysioterapeutti sanoi että koira opettelee helpomman tavan liikkua kun sillä on jossain vikaa eli aloittaa petsaamaan. Kuntoutukseksi myö tehdään hihnalla ravi lenkkejä joiden ansiosta lihakset jotkaovat surkastuneet käyttämättä jättämisestä rupeaisivat kasvamaan. Peitsi on kuulemma yleensä merkki jonkinlaisesta lihakksisto ja sen mukana nikama ongelmista.

Meillä on lähtenyt ainakin homma pelittämään. Hymyilee Kent ei oo kyllä ikinä jättänyt työskentelemättä vaikka kipua on ollitkin. minkä takia asia on vaikea huomata. Ja kent nuorentu muutamalla vuodella. (8 v.) Iskee silmää
tallennettu

"Se joka sanoo ettei onnea voi ostaa ei ole ikinä omistanut koiraa. "
Sivuja: 1 [2] 3 Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC Validi XHTML 1.0! Validi CSS!