Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
28.08.14 - klo:10:22

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Etusivu Ohjeet Kirjaudu Rekisteröidy
Haku:     Tarkempi haku
+  SHS Forum
|-+  SIPERIANHUSKY
| |-+  Siperianhuskyn terveys (Valvojat: samans-Inkeri Kangasvuo, Johanna Heimonen)
| | |-+  Kilpirauhasen vajaatoiminta
« edellinen seuraava »
Sivuja: 1 [2] Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Kilpirauhasen vajaatoiminta  (Luettu 5634 kertaa)
Kennel Jetsani`s
Täysjäsen
***
Viestejä: 122


« Vastaus #15 : 31.08.07 - klo:10:43 »

Ei tutkita, se kai olisi koiran omistajalle liian edullista.. kaipa ne tutkimusvempeleet on niin kalliita, ja kun sos.turva ei koske koiria niin niillä rahoilla maksettuja värmeitä ei sitten käytetä koiriin.. muutenkin näiden juttujen kanssa ollaan vielä kovin lapsenkengissä.. hinnat kyllä ell. asemalla ovat nousseet.. ennätys on itselläni koiran akillinen ripuli/oksentelu: pieni verenkuva, tiputuksessa omistajan valvonnassa, kipupiikki ja antibioottipiikki: 281.30€.. ja varsinaista syytä ripuliin ei edes löytynyt.. niin ja kun oven avasi niin taasen kysyttiin että onko koiralla vakuutusta.. no olihan sillä.. onneksi?
tallennettu
Terhi G
Vieras
« Vastaus #16 : 31.08.07 - klo:11:07 »

Pikainen soitto tutulle eläinlääkärille, koska minuakin hieman ihmetytti. Meidän Porkkiksen testi on tutkittu omalla ell:asemella, varmisti että välineet heiltä löytyy. Lisäksi mainitsi että Vetlab Tampereella myös tutkii tuloksia (meidän porolla oli tulokset niin kummallisia, että halusivat siellä vielä tarkistaa omat arvonsa)
Hinnaksi täällä meidän ell:asemalla tulisi  alle 80e.
Jos joku haluaa tarkempaa tietoa asemasta tai hinnasta voi laittaa S-postia.

Tietenkin jos saksassa tutkitaan sitten joitain arvoja tarkemmin...
tallennettu
Anu Parikka
Jäsen
**
Viestejä: 52WWW
« Vastaus #17 : 31.08.07 - klo:11:19 »

Maananaina lähtee postiin näyte, soitin just lekurille. Meillähän toi verikoe maksoi nyt 110€ Pieni verenkuva maksaarvot munuaisarvot ja kilpirauhasarvo, eli se T4. Ja sit siellä Saksassa tutkitaan se TSH ja en oo varma tuleeko tuo kolmaskii siihen samaan.


suositukset rekikoirille
T4 5.3 - 40.3 nmol/L
FT4 3.0 - 24.0 pmol/L
TSH 8.0 - 37.0 mU/L


Nää oli nyt hyvät tietää kunhan mein tulokset tulee niin osaa ite kattoo/ verrata noihin. Kysyin lekurilta nääs tietääks hää rotukohtaista arvoa niin ei ollut tietoa. Kiits. Hymyilee
tallennettu

"Se joka sanoo ettei onnea voi ostaa ei ole ikinä omistanut koiraa. "
samans-Inkeri Kangasvuo
Aluevalvoja
Konkari
****
Viestejä: 640WWW
« Vastaus #18 : 31.08.07 - klo:18:27 »

Tällaisia arvoja oli siinä artikkelissa:
suositukset rekikoirille ja "tavallisille"
T4 5.3 - 40.3 nmol/L / 15 - 50 nmol/L
FT4 3.0 - 24.0 pmol/L / 9 - 40pmol/L
TSH 8.0 - 37.0 mU/L / 0 - 30 mU/L

Alzun antamat arvot:
T4 19 - 58 nmol/l
FT4 7,7 - 47,6 pmol/l
TSH < 0,5 ng/ml
tallennettu

Ken tietoa lisää, se tuskaa lisää
Ken tietoa jakaa, sitä vihataan
Kennel Jetsani`s
Täysjäsen
***
Viestejä: 122


« Vastaus #19 : 31.08.07 - klo:20:22 »

Meillä on yksi koiruus jota on tutkittu kyseisen vaivan johdosta.. se niin sanottu perusarvo saadaan aikas usein ihan tavallisella ell.klinikalla teetettetyä, mutta kun aletaan tutkia tarkemmin niin siihen kokeeseen jo tulee olla lekurilla "lisenssi/lupa" koe otetaan3 krt  3h välein ja välissä on lääkitys.. jos muistan oikein niin 3 koetta tarvitaan.. ja nämä koenäytteet joutuu lähettää aksaan asti.. näissä selviää kilpr.hormoonitasot ja myös se että periaatteessa mistä se johtuu.. yli/alitoiminta lisämunuais/stressi/kilpirauh/ vai jotain muuta.. jos selviää meillä ei..
tallennettu
Alzu
Vieras
« Vastaus #20 : 31.08.07 - klo:22:27 »

Nyt rupes mietityttämään miten nuo erot on tommoset samansin laittaman artikkelin ja meidän saaman tiedon välillä.. Mitkä asiat tuohon rotu/tyyppikohtaseen viitearvoon vaikuttaa?
tallennettu
lumilinko
Vieras
« Vastaus #21 : 31.08.07 - klo:23:19 »

Mun mielestä rotukohtainen ero just johtuu rotujen välisistä eroista. Jos on tavoiteltu lauhkeaa, lempeää, yhteistyökykyistä koiraa, on karsittu pois ne luimuilevat hampaannarskuttajat. Jos on tavoiteltu epäluuloista, ärhäkkää, yksintyöskentelevää koiraa, on karsittu pois ne kiltit kaverihakuiset.

Kun valinta aikojen saatossa on perustunut ilmiasuun, on lempeän luonteen tavoittelu aivan varmasti lisännyt kilpirauhasen vajaatoiminnan esiintyvyyttä, sitäkin, muiden lempeyden osatekijöiden lisäksi.

Toki voi pinserillekin tai laivakoiralle kehittyä kilpirauhasen vajaatoimintaa, mutta ei ihan heti muistu mieleen muuta kuin äkäisimmät, joitten kanssa saa ensimmäitteeks varoa sormiaan !

Viitearvot koskee viime kädessä vain sitä terveiden joukkoa, josta arvot todella on mitattu. Siksi viitearvot on myös menetelmä- ja laboratoriokohtaisia.
tallennettu
Tiina
Vieras
« Vastaus #22 : 03.09.07 - klo:18:37 »

Meillä eläinlääkäri ei edes harkinnut kilpirauhasnäytteiden tutkituttamista Suomessa, Saksassa on huomattavasti edullisempaa. Tulokset tulivat viikossa faksilla ja hinta n. 30€. Lekuri ei itse ottanut mitään välistä. Tuloksissa myös selkeästi ilmoitettiin, että kyseessä kilpirauhasen vajaatoiminta, niin ettei tarvinnut itse arvailla mitä numerot tarkoittivat.
tallennettu
Sivuja: 1 [2] Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC Validi XHTML 1.0! Validi CSS!